International Festival Ballet

Bilde for Svanesjøen

Årets storsating 2024 er klar:
Heile 3 førestillingar frå International Festival Ballet.

- Tornerose
- Svanesjøen
- Nøtteknekkaren

International Festival Ballet med kunstnarisk leiar Alex Bogutsky.
Ballettkompaniet har eit internasjonalt ballettensemble som tenkjer utover landegrensene og representerer forståing og sameksistens i kunst, musikk og dans. Sidan starten av krigen har kunstnarane gjeve uttrykk for si motstand mot russisk aggresjon gjennom ei rekkje protestaksjonar før kvar av framføringane deira. Derfor er dei no også truga av Russland. Teamet, som også inkluderer eit stort antal ukrainske dansarar, ser naturlegvis på seg sjølv som ein ballett av fred og samhald mellom alle menneske.

Kunstnerisk representerer balletten den russiske skulen for klassisk ballett i si reinaste form. Streng eleganse kombinert med moderne og 21. århundre påverknader, det vil sei ei førsteklasses danseframføring - alt dette kombinert med fantastiske kostymer og overdådige sceneproduksjonar.

Klassisk ballett har ein lang tradisjon i Aust-Europa, som framleis vert dyrka den dag i dag. Landet har produsert mange berømte prima ballerinar, dansarar og koreografar. Dei anerkjente russiske ballettskulane er kjende for sin høge og strenge standard, og studentane for sin motivasjon, ambisjon og enorme talent. Dei 42 dansarane frå International Festival Ballet har òg gått gjennom denne krevjande skulen, enten det er Vaganova-akademiet i St. Petersburg, Moscow Choreography Academy, ballettskulen i Ufa eller ballettakademiet i Perm. Dei har alle jobba ved dei viktigaste ballett-teatra i Russland, Ukraina og Moldova, og har vunne utallige prisar på internasjonale ballettfestivalar og konkurransar. Saman har dei blitt eit av dei mest estetisk og teknisk vellykka ballettensemble ikkje berre i Aust-Europa, men også globalt som ein del av International Festival Ballet. I tillegg til ein heilt presis danse-teknikk, er kjenneteikna for dette ballettkompaniet eit høgt nivå av harmonisk og samanhengande heilskapbilete og elegant lettheit. International Festival Ballet skin med ei perfekt danseframsyning som tek pusten frå publikum.