Svanesjøen med International Festival Ballet

Bilde for Svanesjøen

Framsyningar

Henter programmet

International Festival Ballet
presenterer ei eventyrforteljing om skjønnheit, eleganse og nåde:

"Svanesjøen"

Den beste ballettklassikaren gjennom tidene

Musikk: P. I. Tsjajkovskij
Koreografi: L. Ivanov og M. Petipa
Scenografi og kostymedesign: V. Okunev
Kunstnerisk leiar: Alex Bogutsky

International Festival Ballet presenterer ein av dei mest kjende ballettane til musikken til Piotr Ilyich Tchaikovsky sin "Svanesjøen". For mange er "Svanesjøen" synonymt med ballett. Det romantiske eventyret om den unge Prins Siegfried, som forelskar seg i svaneprinsessa Odetta og ynskjer å fri ho frå det vonde trylleslaget til Hertug Rothbart, er ei historie om krafta til ekte kjærleik.
Dette ballettstykket er ein del av standardrepertoaret til alle dei største selskapa. Særleg Allegro Moderato frå svanedansane i Akt 2, koreografert av Lev Ivanov, har vore gjenstand for utallige parodiar og er difor kjend langt ut over det ballettinteresserte publikumet som "Dance of the Four Little Swans". Kort sagt er det eit genialt verk av ein genial komponist og har vore ein publikumsmagnet i århundrer.
"Svanesjøen" blir trylla fram på scena av eit av dei beste klassiske ballettensembla, International Festival Ballet. I tillegg sørger den grandiose scenografien av den brilliante teaterdesignaren Vjatscheslav Okunev, som har jobba for Marinsky-teatret i St. Petersburg og La Scala i Milano, blant anna, vakre kostymer og den grenselaust elegansen og bekymringslause lettheten til ballettensemblet for ei drømmeaktig og eventyrliknande versjon av ein klassisk ballett som framleis fascinerer sjølv etter meir enn 100 år.

International Festival Ballet med kunstnarisk leiar Alex Bogutsky.
Rysta og påverka av Russland si umenneskelege krigføring mot Ukraina, endrar det kjende ballettkompaniet namnet sitt frå St. Petersburg Festival Ballet til Det International Festival Ballet.

Med denne endringa uttrykker kunstnarane sin klare posisjon. International Festival Ballet er eit internasjonalt ballettensemble som tenkjer utover landegrensene og representerer forståing og sameksistens i kunst, musikk og dans. Sidan starten av krigen har kunstnarane gjeve uttrykk for si motstand mot russisk aggresjon gjennom ei rekkje protestaksjonar før kvar av framføringane deira. Derfor er dei no også truga av Russland. Teamet, som også inkluderer eit stort antal ukrainske dansarar, ser naturlegvis på seg sjølv som ein ballett av fred og samhald mellom alle menneske.

Kunstnerisk representerer balletten den russiske skulen for klassisk ballett i si reinaste form. Streng eleganse kombinert med moderne og 21. århundre påverknader, det vil sei ei førsteklasses danseframføring - alt dette kombinert med fantastiske kostymer og overdådige sceneproduksjonar.

I den nye sesongen presenterer International Festival Ballet på nytt ei særs spesiell perle av klassisk ballett: "Svanesjøen".

Dei udødelege ballettklassikarane av Piotr I. Tsjajkovskij er kjende over heile verda og fortryllar menneske i alle aldrar. Alle kjenner den romantiske historia "Svanesjøen", med den kvite og den svarte svanen, som har blitt synonymt med elegansen til klassisk ballett på høgste nivå. Den århundregamle sømnen til Tornerose, der berre prinsens kjærleik kan frigjere ho, har trollbutte publikum i generasjonar. Og historia om balletten "Nøtteknekkeren" tilbyr den perfekte vinter- og julemagien for heile familien. Dei unike framsyningane til International Festival Ballet gir populære ballettar liv i fortryllande skjønnheit og perfeksjon.

Klassisk ballett har ein lang tradisjon i Aust-Europa, som framleis vert dyrka den dag i dag. Landet har produsert mange berømte prima ballerinar, dansarar og koreografar. Dei anerkjente russiske ballettskulane er kjende for sin høge og strenge standard, og studentane for sin motivasjon, ambisjon og enorme talent. Dei 42 dansarane frå International Festival Ballet har òg gått gjennom denne krevjande skulen, enten det er Vaganova-akademiet i St. Petersburg, Moscow Choreography Academy, ballettskulen i Ufa eller ballettakademiet i Perm. Dei har alle jobba ved dei viktigaste ballett-teatra i Russland, Ukraina og Moldova, og har vunne utallige prisar på internasjonale ballettfestivalar og konkurransar. Saman har dei blitt eit av dei mest estetisk og teknisk vellykka ballettensemble ikkje berre i Aust-Europa, men også globalt som ein del av International Festival Ballet. I tillegg til ein heilt presis danse-teknikk, kjenneteiknast dette ballettkompaniet på eit høgt nivå av eit harmonisk og samanhengande heilskapbilete og elegant lettheit. International Festival Ballet skin med ei perfekt danseframsyning som tek pusten frå publikum.

Stad: Storsalen, Sogndal Kulturhus.
Dato og tid: Laurdag 23. november kl. 19:00.
Varigheit: 2 timar og 20 minutt.
Billettpris:
Ordinær: kr 720,-
Student/born under 18 år: kr 520,-

Les om framsyninga "Nøtteknekkaren" her.
Les om framsyninga "Tornerose" her.


Billettar kan kjøpast her ved å klikka på klokkeslett-knappen øvst, eller i kiosken på kulturhuset.
(Kiosken er open 30 minuttar før kino på onsdagar, fredagar og søndagar)

Har du kjøpt billett på nettet må du enten printe den ut eller du kan vise den på mobilen, me må kunne skanna QR-koden på billetten.

Du kan reservera billettar ved å henvende deg til kiosken på kulturhuset. Hentefristen er 7 dagar.

Grupperabatt på meir enn 30 / 100 billettar: Kontakt sogndal@kulturhus.no

Skuleklassepris, kontakt sogndal@kulturhus.no

Har du scenekort kan du kjøpa billettar på kulturhuset i kiosken sine opningtider.

Har du følgjekort, kan du kjøpa billettar nett eller på kulturhuset i kiosken sine opningtider, eller du kan ringje å reservera i same tidspunkt.
Du kan også bestille billettar med følgjekort ved å sende e-post til sogndal@kulturhus.no, legg då ved bilde/kopi av følgjekortet.
(merk at denne e-postadresse er berre administrert måndag - fredag på dagtid)