Nøtteknekkaren med International Festival Ballet

Bilde for Nøtteknekkeren

Framsyningar

Henter programmet

International Festival Ballet
presenterer ei den berømte ballett klassikaren, full av ynde og skjønnheit:

"Nøtteknekkaren"

Den beste eventyrforteljinga innanfor klassisk ballett

Musikk: P. I. Tsjajkovskij
Koreografi: L. Ivanov og M. Petipa
Libretto: I. Vsevolozhsky og M. Petipa
Scenografi og kostymedesign: V. Okunev
Kunstnerisk leiar: Alex Bogutsky

Eit fullendt kunstverk.
Nøtteknekkeren har vore eit av dei mest populære ballettane i over eit århundre. Den fantastiske musikken til Tchaikovsky tek oss inn i eit juleeventyrland. Talrike ballettkompani rundt om i verda set opp den kjende balletten kvart år i vintermånadane. Både barn og vaksne ser fram til å oppleve ei magisk førestilling av Nøtteknekkeren når det nærmar seg jul.

Den første framsyninga av balletten fann stad den 18. desember 1892, ved det keiserlege Mariinsky-teateret i St. Petersburg, Russland.

International Festival Ballet med kunstnarisk leiar Alex Bogutsky.
Ballettkompaniet har eit internasjonalt ballettensemble som tenkjer utover landegrensene og representerer forståing og sameksistens i kunst, musikk og dans. Sidan starten av krigen har kunstnarane gjeve uttrykk for si motstand mot russisk aggresjon gjennom ei rekkje protestaksjonar før kvar av framføringane deira. Derfor er dei no også truga av Russland. Teamet, som også inkluderer eit stort antal ukrainske dansarar, ser naturlegvis på seg sjølv som ein ballett av fred og samhald mellom alle menneske.

Kunstnerisk representerer balletten den russiske skulen for klassisk ballett i si reinaste form. Streng eleganse kombinert med moderne og 21. århundre påverknader, det vil sei ei førsteklasses danseframføring - alt dette kombinert med fantastiske kostymer og overdådige sceneproduksjonar.

Klassisk ballett har ein lang tradisjon i Aust-Europa, som framleis vert dyrka den dag i dag. Landet har produsert mange berømte prima ballerinar, dansarar og koreografar. Dei anerkjente russiske ballettskulane er kjende for sin høge og strenge standard, og studentane for sin motivasjon, ambisjon og enorme talent. Dei 42 dansarane frå International Festival Ballet har òg gått gjennom denne krevjande skulen, enten det er Vaganova-akademiet i St. Petersburg, Moscow Choreography Academy, ballettskulen i Ufa eller ballettakademiet i Perm. Dei har alle jobba ved dei viktigaste ballett-teatra i Russland, Ukraina og Moldova, og har vunne utallige prisar på internasjonale ballettfestivalar og konkurransar. Saman har dei blitt eit av dei mest estetisk og teknisk vellykka ballettensemble ikkje berre i Aust-Europa, men også globalt som ein del av International Festival Ballet. I tillegg til ein heilt presis danse-teknikk, er kjenneteikna for dette ballettkompaniet eit høgt nivå av harmonisk og samanhengande heilskapbilete og elegant lettheit. International Festival Ballet skin med ei perfekt danseframsyning som tek pusten frå publikum.

Nøtteknekkaren
Balletten Nøtteknekkeren er basert på Alexander Dumas' versjon av fortellinga "Nøtteknekkeren og Musekongen" av E.T.A. Hoffmann. Tchaikovskys musikalske produksjon hadde premiere den 18. desember 1892 i St. Petersburg under koreografien til Lev Ivanov og begeistra både barn og vaksne.

Hovudpersonen er Maria. På julekvelden får ho ein nøtteknekker av gudfaren sin, Drosselmeyer. Når ho sovnar, drøymer ho om ein kamp mellom soldatane leia av Nøtteknekkaren og hæren til Musekongen. Med hennar hjelp vinn Nøtteknekkaren, som deretter vert ein prins. Prinsen reiser saman med Maria til Gledesriket. Han reiser gjennom granskogen til Jamberg-slottet, der innbyggjarane og sukkerfeen arrangerer ein fest til ære for gjestene sine. I tillegg til den storslagne scenografien til den brilliante regissøren Vyacheslav Okunev, som arbeider for Mariinsky-teateret i St. Petersburg og La Scala i Milano, og dei praktfulle kostyma deira, tilbyr International Festival Ballet, med sin grenselause eleganse og ubekymra lettheit, ein draumaktig og eventyraktig versjon av den klassiske balletten som framleis fascinerer etter meir enn 100 år.

Stad: Storsalen, Sogndal Kulturhus.
Dato og tid: Fredag 22. november kl. 19:00.
Varigheit: 2 timar og 20 minutt.
Billettpris:
Ordinær: kr 720,-
Student/born under 18 år: kr 520,-

Les om framsyninga "Svanesjøen" her.
Les om framsyninga "Tornerose" her.

Billettar kan kjøpast her ved å klikka på klokkeslett-knappen øvst, eller i kiosken på kulturhuset.
(Kiosken er open 30 minuttar før kino på onsdagar, fredagar og søndagar)

Har du kjøpt billett på nettet må du enten printe den ut eller du kan vise den på mobilen, me må kunne skanna QR-koden på billetten.

Du kan reservera billettar ved å henvende deg til kiosken på kulturhuset. Hentefristen er 7 dagar.

Grupperabatt på meir enn 30 / 100 billettar: Kontakt sogndal@kulturhus.no

Skuleklassepris, kontakt sogndal@kulturhus.no

Har du scenekort kan du kjøpa billettar på kulturhuset i kiosken sine opningtider.

Har du følgjekort, kan du kjøpa billettar nett eller på kulturhuset i kiosken sine opningtider, eller du kan ringje å reservera i same tidspunkt.
Du kan også bestille billettar med følgjekort ved å sende e-post til sogndal@kulturhus.no, legg då ved bilde/kopi av følgjekortet.
(merk at denne e-postadresse er berre administrert måndag - fredag på dagtid)