Christina Dahl Kvartet

Bilde for Christina Dahl Kvartet

Framsyningar

Henter programmet

Christina Dahl er ei av dei mest respekterte saksofonistene i Danmark. Ho er kapellmeistar og komponerer musikk for små og store ensembler. Ho har opptrådd i utallige samanhengar, og er preget av sin unike lyd og lyriske tolkninger, som sikrer ein plass i publikums hjarter. Ho meistrar emna til å opprettholde intensiteten og nærleiken i musikken. Spelet hennar varierar frå det mest intime og undervurderte til det eksplosive. Christina mottok Ben Webster-prisen i 1994 og Bent Jædig-prisen i 2010, ein ærespris frå komponistforeninga DJBFA i 2011 og Walther Klæbels Mindelegate i 2012. Christina vart nominert til Deutscher Jazzpreis i 2023 i kategorien Instrumental Album of the Year, International.

Christina har komponert musikken til kvartettens fantastiske musikarar – gitarist Niclas Knudsen, ein enorm musikalsk personlegheit med eigen klang og uttrykk, som beveger seg fritt og lyrisk i musikken.
Nils Bosse Davidsen, ein ekstremt kreativ og leiken bassist & cellist som famnar breidt og bringer sin eigen unike lyd til musikken & Espen Laub von Lillienskjold som er kreativ og oppfinnsom på trommer og tilfører stor dynamikk og dedikert energi til musikken. Christina Dahl vert rekna blant dei mest spennande og mest personlege saksofonistene i Danmark med sin heilt eigen stil og uttrykk. I Christinas komposisjonar er historiar som har meining i forhold til livet og dets rikdom av alle fargar. Alle musikarane har ei rolle som støttesolister i éin felles leiken og fri kommunikasjon med stor originalitet. Kvartetten spelar med ein friheit i eit luftig og leikent samspel og gir eit nærværande musikalsk variert uttrykk.

Stad: Blaoboxen, Sogndal Kulturhus
Dato og tid: Torsdag 2. november. Dørene og baren opnar kl 18:00. Konsert frå kl. 19:00.
Billettpris:
Ordinær: kr. 250,-
Student / Ungdom under 18 år: kr 150,-
Open Bar - 18 år leg plikt (born/ungdom under 18 år må vere i følgje av edruelege vaksne - fyll ut vergeskjema og ta med)

Anmeldarane skriv:
" Musikken er ekspressiv, energisk og eksplosiv - uforudsigelig... dynamisk, mange facetteret, sansemættet, men også stadig klart lyrisk og luftig". Ivan Rod, Gaffa

" Soft toned and breathy tenor saxist Christina Dahl creates Givenchy impressions". George W. Harris, Jazz weekly

”Det er noe ECMsk over det meste av musikken de serverer på platen. Kanskje er det på grunn av de dyktige musikantene Dahl omgir seg med, og hennes eget spill er hele veien smakfullt og deilig å lytte til. Det er aldri en tone for lite eller for mye. Hele produksjonen viser fire musikere som forstår hverandre og som har et ens mål for hvor de vil med musikken”.Jan Granlie, Salt Peanuts

Billettar kan kjøpast her ved å klikka på klokkeslett-knappen øvst, eller i kiosken på kulturhuset.
(Kiosken er open 30 minuttar før kinoframvisningar)

Har du kjøpt billett på nettet må du enten printe den ut eller vise den på mobilen. Me må kunne skanna QR-koden på billetten.

Du kan reservera billettar ved å henvende deg til kiosken på kulturhuset. Hentefristen er 7 dagar.

Har du følgjekort, kan du kjøpa billettar på kulturhuset i kiosken sine opningtider, eller du kan ringe å reservera i same tidspunkt.
Kan også bestille billettar med følgjekort ved å sende e-post til sogndal@kulturhus.no, legg då ved bilde/kopi av følgjekortet.
(merk at denne e-postadresse er berre administrert måndag - fredag på dagtid).